Operera påsar under ögonen med laser (Laseroperation)

Många som lider av påsar under ögonen söker av uppenbara skäl hjälp för att få bort sina ögonpåsar. I de allra flesta fall kan ögonpåsar botas med relativt enkla och billiga metoder, men i vissa fall krävs en smärtfri och ganska enkel laseroperation. Om du har abnormt mycket påsar under ögonen bör du söka vård hos en läkare för att få konsultation kring dina problem. En operation är i de allra flesta fall både snabb och smärtfri och brukar kosta omkring 15,000 kronor. I denna artikel får mer du information kring operationer mot ögonpåsar.

  • Operationen är i det närmsta smärtfri
  • En laseroperation blöder inte
  • Synliga resultat direkt efter operationen
  • Kostar cirka 12,000 - 25,000 i Sverige

Vad beror ögonpåsar på?

Det finns två primära orsaker till påsar under ögonen. Ögonpåsar uppkommer antingen när vår hud blir slapp och hängig, vilket händer de flesta av oss människor när vi blir äldre. Det kan också bero på en fettansamling vid våra undre ögonlock. Det är också vanligt att ögonpåsarna uppkommer som ett resultat av en kombination av de två ovanstående anledningarna. Vissa hävdar att vi får mer ögonpåsar om vi äter fel, om vi sover för lite eller om vi har en stressig vardag. Du kan läsa mer om vanliga orsaker till problemet genom att klicka här.

Information om själva operationen

En ögonoperation i syfte att minska påsar och ringar under ögonen är ett relativt enkelt ingrepp. Det finns flera kirurgiska mottagningar runt om i landet som erbjuder denna typ av operationer. I Stockholm, Göteborg och Malmö, som är våra tre största städer, finns det av förklarliga skäl fler kliniker som kan utföra en ögonoperation än vad det finns på landsbygden.

Under själva behandlingen gör läkaren ett fint snitt på insidan av ditt undre ögonlock i syfte att ta bort fettansamlingen under dina ögon med laser, utan att snittet ska synas utanpå ögonlocket. Självklart får du bedövning vilket gör att det lilla snittet är knappt kännbart. För att dina ögon och reflexer ska bli helt avslappnande kan det hända att doktorn eller sköterskan också ger dig en lugnande tablett för att minska dina reflexmässiga blinkningar med ögonen.

Därför sker operationen med laser

Tack vare att läkarna använder laser för att minska ögonpåsar blir det i stort sett inga synliga snitt, sår, ärrbildningar eller spår av operationen över huvud taget. Däremot kan området under ögonen vara lite svullet och missfärgat i några dagar, men svullnaden försvinner i regel av sig själv inom kort.

Fördelen med en laseroperation är att behandlingen är helt smärtfri. Faktum är att du inte känna någonting alls när laserstrålen bränner bort dina påsar under ögonen. Laserbehandlingen gör också att det inte blöder under operationen.

Resultatet efter behandlingen

Efter operationen kommer dina ögonpåsar mer eller mindre vara borta, och du kommer se en tydlig skillnad redan innan du har hunnit lämna läkarmottagningen. Området under dina ögon kan som sagt vara svullet, men på det stora hela kommer du se klara resultat direkt.

Det kan dock ta upp till två månader innan du ser slutresultatet av din laserbehandling beroende på hur din kropp reagerar och hur fort din kropp kan minska svullnader och blåmärken.

Källor och information hämtat från:
Gamla stans laser & kirurgmottagning (Video från youtube)
Information om ögonlocksplastik (netdoktor.se)
Information om ögonlock: (Wikipedia.se)