Minska dina ögonsvullnader

Svullnader under ögonen uppkommer vanligtvis när kroppen är sliten och trött. Genom att tillsätta kollagen och andra vitaminer kan du minska dina ögonsvullnader. Kroppens kollagenproduktion minskar i 30årsåldern, och då behöver vi tillsätta nytt kollagen, exempelvis genom att använda ögonplåster.

Hudvårdsprodukter kan hjälpa mot svullnader under ögonenDet kan vara många olika orsaker till varför kroppen signalerar på olika sätt som när vi får en svullnad under ögonen, vilket kan vara riktigt irriterande samt även så kan det se lite otäckt ut, och det värsta är att andra människor ser dig med svullnaden kanske på din arbetsplats där du har ett socialt arbete.Genom att använda produkter kan du minska dina svullnader.

Svullnader under ögonen kan ha olika orsaker

Svullnad under ögonen kan vara tillexempel en sjukdom som allergisk reaktion vilket ger en rodnad och även svullnad som även blir värre om du kliar dig ofta. Det kan också vara en skada på ögongloben eller ögonhålan vilket gör att du får en svullnad under ögonen. Tårsäcksinflammation med svullnad irritation och ömhet med mera.

Som vanligt så har det en naturlig förklaring till varför du har svullnad under ögonen och det vanligaste är sömnbrist eller vätskebrist, vilket då uppkommer av sena nätter och intag av starka alkoholdrycker som exempel. Det kan vara personliga problem vilket gör att du inte sover tillräckligt eller så har du svårt att varva ner kvällstid när du skall sova. Många som sitter mycket framför datorn och exempelvis spelar mycket spel, drabbas ofta av olika typer av sömnproblem då man har svårt att varva ner. Mestadels så är det ungdomar i de yngre åren som drabbas hårdast. Vätskebrist i form att man dricker för mycket kolsyrade drycker och får i sig för lite vatten är också en orsak till varför man får svullnad under ögonen.

Hälsan är viktig och äter man mycket skräpmat som innehåller mycket salt, så dra ner på det omgående. Rökning är en bidragande effekt, och allra helst om man har ett lågt blodtryck, då skall du även börja att träna för att få upp flåset och fimpa för gott. Du har säkert sett att man använder gurka, och det funkar om du den är kall att lägga över ögonen, vilket också är väldigt avkopplande. Andra kalla kurer som masker, och att även doppa huvudet i handfatet på morgonen är ett bra sätt att dra ner svullnad under ögonen, men det är inte säkert skönt, men det fungerar.

Allergier i form av pollen, gräs eller hår som exempel ger sig också svullnad under ögonen, men du kan enkelt beställa tid hos närmste vårdcentral för att boka tid för en kontroll av dina allergier. Du kommer efter testet är klart att få resultat av en läkare som också kan skriva ut läkarintyg till dig som behöver starkare medicin. Om man redan vet vilken allergi som man har och orsakar svullnad under ögonen så kan man gå själv till ett Apotek och köpa receptfria läkemedel, då de kanske har en god effekt på dig. Det är alltid lätt att säga, men du skall under alla omständigheter försöka att inte klia dig i ögonen, vilket gör även att du kan drabbas av mera svullnader samt mörka ringar när blodkärl under ögonen kan gå sönder.


Hur viktigt anser du det är att förbättra sitt utseende om det finns möjlighet till det?