Hemmagjord ögoncremé

Nu är det dags för ett recept på en hemmagjord produkt igen. Den här gången är det en super enkel men super bra ögonkräm som jag vill tipsa om! Den här krämen kommer inte bra reducera påsar och mörka ringar under ögonen utan också fungera som en anti-age produkt och motverka rynkor. Ingredienserna är helt naturliga och är lätta hitta.

Recept: ögoncremé med kokosolja och vitamin E

Huden runt ögonen är ju som vi alla vet otroligt tunn, det  området är därför känsligt för coconut-60395_640ålderdomstecken. Det är också på grund av den tunna huden som de mörka ringarna under ögonen uppstår. Kokosolja är lite av en mirakel ingrediens när det kommer till hudvård, den har en rad olika positiva egenskaper. Listan är alldeles för lång för att skriva ut här men det kan bland annat nämnas att kokosolja återfuktar huden, tar bort påsar, motverkar rynkor och mörka ringar samt skyddar och förnyar huden. Den andra ingrediensen i vår ögonkräm, vitamin E, har också en superlång lista över goda effekter när den används på huden. Bland dessa kan nämnas att den ger huden näring, skyddar mot solen, skyddar hudceller och reducerar påsar och ringar under ögonen.

Detta behöver du:
- Kokosolja
- Vitamin E i pillerform eller på annat sätt, har ingen betydelse.
- En behållare av något slag för att förvara krämen i
- En liten kastrull eller skål för att smälta kokosoljan i, fungerar lika bra på spisen som i micron och går väldigt fort, ca 5 sekunder i micron, så var försiktig när så du inte bränner oljan.
- Något att röra om med

Gör såhär: Lägg så mycket kokosolja som behövs för att fylla den behållare du valt i en kastrull eller skål för att smälta den. Som jag skrev tidigare så går det väldigt fort att smälta olja och var försiktig med att inte bränna den, oljan blir flytande runt 25 grader så den kan redan vara flytande beroende på hur varmt du förvarar den. Blanda nu i Vitamin E, se till att röra om ordentligt så de blandas väl använder du piller så krossa pillret innan. Häll sedan över det i din förvarings behållare och ställ det i kylen för att stelna.  Använd den sedan precis som du använder en vanlig ögonkräm, tänk på att inte använda för mycket eftersom huden inte kan absorbera hur mycket som helst.