Motverka hudbristningar

Idag tänkte jag skriva några rader om bristningar i huden. Hudbristningar är något som väldigt många kan drabbas utav. Kvinnor som män, unga som gamla. Bristningar är i ärlighetens namn inte speciellt vackra, och därför tänkte jag bjuda er på några tips kring hur man ska tänka för att motverka bristningar samt vad man kan göra för att få bort bristningarna när de väl uppstår.

Därför får vi hudbristningar

Bristningar uppstår när huden av någon anledning tänjs ut snabbare än vad kroppen klarar av. Det är exempelvis vanligt vid puberteten, vid graviditeten eller vid en vanlig viktuppgång då kroppen växer snabbt. Bristningar brukar se ut som missfärgade linjer i huden, och kan uppstå i olika storlekar eller former. Ofta är de till en början lila, blå eller röda men efter ett tag bleknar färgen och de blir istället ljusa.

Skydda kroppen mot bristningar i huden

Bio oil mot bristningarDet är tyvärr svårt att skydda sig mot bristningar eftersom kroppen lever sitt egna lilla liv vid puberteten eller vid graviditeten. Men det finns några effektiva knep att ta till för den som ändå vill försöka minska risken. Genom att smörja in sig med en riktigt bra hudolja kan man hjälpa kroppen att få bästa möjliga förutsättningar för att slippa bristningar. Bio-oil är en populär hudprodukt som är framtagen speciellt i syfte att minska ärrbildningar, celluliter och bristningar i huden. Genom att massera in krämen med cirklande rörelser varje kväll ger du kroppen den näring och kärlek den behöver för att på bästa sätt kunna stå emot hudbristningar.

En annan metod som man kan testa för att minska de bristningar som redan har uppstått är att använda en dermaroller. En dermaroller, eller en hudroller som den också brukar kallas för, är ett verktyg som används för att minska ärrbildningar och bristningar i huden. Jag har tidigare skrivit om dermarollers i detta inlägg, ochdu får gärna läsa mer där om produkten.