Tips för torr, fet och känslig hud

Alla har olika hudtyper och några av de vanligaste hudvårdsproblemen människor brukar ha när det kommer till huden är antingen för torr hud, för fet hy eller för känslig hy. Nedan kommer jag ge dig några superbra tips för alla dessa tre hudtyper som kommer att ge din hud bättre förutsättningar för att se bra ut i framtiden.

Om du har torr hy

Peeling av huden kan minska den torra känslan man ibland har i huden.Om du lider av torr hy kan det vara svårt att ge huden all den fukt den behöver för att må bra året runt. Men genom att följa nedanstående tips ska du se att det faktiskt inte behöver vara så svårt att ge huden fukt som du kanske tror.

1. Använd en riktigt bra hudkräm. Det är viktigt att hålla huden fuktig, speciellt under höst och vinterhalvåret då den torra och krispiga luften tär på våra kroppar mer än normalt. En hudkräm som exempelvis innehåller antioxidanter i form av kokossmör eller sheasmör kan vara bra för din torra hy.

2. Gör en peeling minst en gång varje vecka. Genom att avlägsna döda hudceller och rengöra huden på djupet kan din kropp börja producera nya friska hudceller. Din hudkräm blir också betydligt mer effektiv när du har gjort en peeling. Massera in din favoritkräm med cirkelrörelser i huden och skölj sedan ditt ansikte med ljummet vatten. Torka av ansiktet och smörj in dig med återfuktande hudkräm.

3. Drick mycket vatten! Många glömmer bort hur viktigt det är att dricka mycket vatten. Kroppen behöver vatten och med tanke på att huden är vårt största organ så är det inte speciellt konstigt att huden snabbt torkar om kroppen inte får tillräckligt med vätska. Se till att dricka minst 1,5 till 2 liter vatten varje dag. Annars riskerar du att få en blek och hängig hy i ansiktet med bland annat svullnader vid ögon, kinder och i hela ansiktet.

Rengör din hud med en konjac svampOm du lider av fet hy

Om du har en fet hy kan det ibland kännas som att det är helt meningslöst att exempelvis sminka sig och göra sig fin eftersom det bara blir värre. Men du ska inte behöva oroa dig! Genom att läsa våra tips nedan kan du faktiskt minska din feta hy på ett relativt effektivt sätt.

Använd ansiktskrämer och hudkrämer. Många menar att feta hudkrämer kan göra det hela värre, men det finns många riktigt bra produkter som förhindrar och minskar fet hy. Se till att använda en oljefri ansiktsprodukt eftersom olja kan göra din hy ännu fetare.

2. Tvätta ansiktet dagligen. Se till att tvätta ansiktet noggrant och att även använda en peeling med jämna mellanrum. Tvätta ansiktet morgon och kväll men se till att inte använda en produkt som innehåller olja. Ett tips är också att använda en pormaskklämmare eller ett pormaskverktyg för att minska pormaskar. Täppta porer kan nämligen orsaka fet hy. Ett bra tips är att använda en konjac svamp för att rengöra huden.

3. Använd en effektiv ansiktsmask minst en gång per vecka. Testa gärna någon av våra sponsorers ansiktsmasker. Du hittar dem genom att klicka på länken uppe i menyn. Det är viktigt att låta ansiktsmasken verka i minst 20 minuter per gång. Ansiktsmaskbutiken har ansiktsmasker som är effektiva mot fet och oljig hy.

Om du har känslig hy

Lider du av en känslig hy som lätt blir rödflammig? Lyckligtvis finns det några enkla knep som kan hjälpa dig att lindra din känsliga hy. Läs mer nedan om hudvårdsknep och hudprodukter som kan bidra till att ge dig en bättre hy.

1. Använd endast milda hudvårds och rengöringsprodukter som inte irriterar huden. Det är viktigt att istället försöka lindra den irriterande huden. Det finns många hudvårdsprodukter som är skonsamma mot din hud, och se till att inte använda rengöringsprodukter eller tvålar med kemikalier. Använd istället en ekologisk tvål.

2. Använd gärna ansiktsvatten med jämna mellanrum. Det är viktigt att använda ett alkoholfritt alternativ eftersom ansiktsvattnet annars riskerar att göra din hud ännu mer irriterad. Ett ansiktsvatten kan djuprengöra din hud från döda hudceller och andra orenheter.

3. Kör en fyllig hudkräm som kan tränga ner i hudens celler utan att skada huden. Fylliga och feta ansiktskrämer har en tendens att lugna huden istället för att låta den bli röd och irriterad.