Dermaroller – Behandlingar för huden

Hej! Idag tänkte jag berätta om en grym produkt som du säkert redan känner till, nämligen dermaroller eller "hudroller" som många också väljer att kalla dem. När jag först fick höra om hur en behandling med dermaroller gick till så måste jag erkänna att jag var ganska skeptisk till produkten. Men efter att först ha läst på och sedan testat den så fick jag en lite annan uppfattning.

Så fungerar en dermaroller

Beställ en dermaroller (från 249:- fraktfritt)

Dermaroller
Dermaroller finns i olika storlekar - klicka för större bild!

Behandlingen går ut på att man rullar dermarollern med sina över 500 sylvassa nålar över huden. När nålarna träffar huden uppstår en liten skada , och eftersom kroppen så snabbt som möjligt vill reparera hudskadan så producerar kroppen nytt och friskt kollagen. Kollagenet gör att huden blir slät och fin igen.

En dermaroller ska fungera på alla typer av hudskador, rynkor och bristningar. Oavsett om du vill behandla dina celluliter, om du vill ta bort rynkor eller om du vill minska andra typer av ärrbildningar i huden så ska en dermaroller kunna behandla dina besvär effektivt.

Olika nålstorlekar för olika ändamål

Beroende på hur stora bristningar, ärr, celluliter eller rynkor du har så finns det olika varianter (olika långa nålar) av produkten. De vanligaste tillverkarna brukar tillverka derma-rollers med nålstorlekar från 0.2 millimeter upp till 3.0 millimeter. Ju större rynkor/ärr/celluliter du har desto grövre och längre nålar behöver du för din behandling.

  • Små nålar (0.2 till 0.8 mm) behandlar mindre rynkor och slapp hud
  • Medelstora nålar (1.0 mm till 1.5mm) behandlar normala rynkor och celluliter
  • Stora nålar (1.5mm till 2.5 mm) behandlar grova rynkor, celluliter och slapp hud

Du kan använda en dermaroller över hela kroppen. Men du bör vara extra försiktig när du använder produkten i ansiktet eftersom huden kan blir extra irriterad där huden är tunn. Det finns också speciella varianter av hudrollers som är tillverkade i syfte att exempelvis minska påsar under ögonen.

Så ofta ska man använda produkten för att se resultat

Även om behandlingen är effektiv så är det inte på något vis en mirakelprodukt. Behandlingen bygger på fungerande men naturliga metoder, och för att behandlingen ska fungera optimalt måste du vara envis och inte ge upp bara för att det tar lite tid. Vissa personer har bättre läkkött än andra, vilket betyder att några behöver kortare tid med behandlingen för att se resultat medans andras kroppar behöver lite längre tid.

Men mellan tummen och pekfingret brukar man säga att en behandling med en dermaroller bör utföras cirka 1 gång i veckan i en månad. Det är viktigt att inte rolla ansiktet för ofta eftersom huden måste vila och återbygga kollagenet mellan behandlingarna.  För vissa syns resultaten snabbare än inom en månad, men för andra kan det ta upp till två, tre eller fyra månader innan resultaten syns.