Kyland ögonmask minskar ögonpåsar

En ny smart produkt som dykt upp i flera olika butiker under de senaste månaderna är den kylande ögonmasken. Produkten är framtagen i syfte att minska ögonpåsar och svullnader under ögonen. Faktum är dock att produkten fungerar precis lika väl för att minska huvudvärk.

Kyla minskar svullnader under ögonen

Ögonmasken innehåller kylande gel
Ögonmasken innehåller kylande gel mot ögonpåsar

Beställ ögonmasken (129kr fri frakt)

Det har väl knappast undgått någon att kyla har en tendens att minska svullnader. Många som lider av ögonpåsar gör det just beroende av att huden under ögonen blir svullen. Det kan exempelvis bero på allergi, sömnbrist eller dåliga kostvanor. Den kylande ögonmasken är tänkt att minska svullnaden genom att förse huden med avslappnande och behaglig kyla. Genom att lägga ögonmasken i kylen i cirka 15 minuter (eller frysen cirka 5 minuter) blir innehållet i ögonmasken väldigt kall. När du sedan fäster ögonmasken runt huvudet och placerar masken över ögonen får huden en behaglig kylande effekt.

Den kylande gelen är skön mot huden

Ögonmasken fäst kring huvudet
Ögonmasken fäst kring huvudet

Tanken med ögonmasken är som sagt att minska ögonpåsar. Dock är det inte den enda funktion som masken kan fylla. Ögonmasken är nämligen extremt behaglig att använda för att minska spänningshuvudvärk eller migrän. Som du säkert känner igen så brukar kyla kunna bota den mest outhärdliga smärta. Genom att använda ögonmasken kring ögonen eller på huvudet går kroppen en behaglig motkur mot smärtan.