Rengör ansiktet med hemmagjord ansiktsrengöring

Hej! Eftersom mitt senaste blogginlägg fick så bra respons, så tänkte jag fortsätta på den inslagna vägen och bjuda er på ännu ett recept på hudvård som du enkelt kan göra hemma. Idag tänkte jag presentera en liten goding som hjälper er att rengöra era ansikten. Perfekt att göra så här års, innan huden ska få lite vacker bränna till sommaren. Håll till godo!Rengörande ansiktsmaskFörst och främst vill jag bara rikta ett stort tack till bloggen ingeli.se, där jag hittade detta underbara tips. Om du vill läsa originalinlägget, klicka på denna länk! Denna härliga ansiktsmask innehåller bland annat havre, mandel och oliv. Den är enkel att tillverka, och du gör enligt följande:

Observera att du enkelt kan dubbla alla ingredienser för att tillverka en dubbel sats ansiktsmask. Det är ju solklart!

Ingredienser till din ansiktsmask

  • 5 ml havremjöl
  • 5 ml havrekli
  • 5 ml honung
  • 40 ml olivolja
  • 40 ml äppelcidervinäger
Fyll upp en tom pumpflaska med din ansiktskräm!
Tips! Använd en tom pumpflaska.

Plocka fram en lagom stor skål och tillsätt alla ovanstående ingredienser. Använd en elvisp, alternativt vispa ingredienserna noggrant för hand tills ansiktsmasken får en krämig och härlig konsistens. När du är klar kan du låta krämen stå i cirka 20 minuter för att riktigt dra åt sig alla ingredienser. När du låtit den stå en stund kan du hälla upp den på en flaska. Ett tips är att använda en gammal tvålförpackning eller liknande, med pumpfunktion. Det brukar också finnas smidiga pumpflaskor att köpa på den lokala stormarknaden som fungerar utmärkt!

Så applicerar du hudkrämen

Innan du använder hudkrämen bör du noggrant skaka flaskan, så att konsistensen håller sig mjuk och fin. Där efter klickar du ut en stor mängd vätska i händerna och masserar in ansiktskrämen över ansiktet med jämna cirkulerande rörelser. Du bör låta krämen sitta kvar i ansiktet i omkring 10 minuter för bästa effekt, innan du sedan sköljer av den med vanligt vatten.

Upprepa proceduren minst tre gånger i veckan.