Så kan du klämma pormaskar enkelt

Är du också trött på irriterande pormaskar som aldrig tycks vilja försvinna trots alla tappra försök och all tid man lägger ner på att få bort dem? Här följer några tips och trix för dig som vill bli av med dina pormaskar.

Tips: Problem med pormaskar?
Testa pormaskklämmaren eller ansiktsmasken för porrengöring

Ska man klämma sina pormaskar själv?

Så ser dina pormaskar ut under huden.
Så ser dina pormaskar ut.

- Man kan klämma sina pormaskar själv, men det gäller att vara försiktig. Om man klämmer pormaskar på fel sätt riskerar man att pormaskarna blir infekterade och då kommer finnarna som ett brev på posten. Se till att aldrig klämma pormaskarna med fingrarna eftersom fingrarna är en stor bakteriekälla med miljontals bakterier. Du kan givetvis använda hushållspapper runt händerna, men det absolut enklaste och effektivaste sättet är att använda en pormaskklämmare. Kläm inte pormaskarna för ofta. Kläm dem max en gång varannan vecka. Huden blir mycket ansträngd om du klämmer oftare än så.

Vilket är det bästa sättet för att bli av med pormaskarna?

Pormaskklämmare
Kläm pormaskar med pormaskklämmaren

- Det enklaste och kanske också bästa sättet (självklart är detta individuellt) att bli av med pormaskar är att göra en ansiktsbehandling. Du kan välja att antingen göra behandlingen hos en hudterapeut, men du kan också beställa en ansiktsmask mot pormaskar på internet och använda ansiktsmasken hemma. Om du gör behandlingen hemma, tänk på att först ånga upp ansiktet så att porerna öppnas och så att talget lättare kommer ut.

Kan minska storleken på sina porer?

- Tyvärr kan vi inte påverka våra porers storlek eftersom det är genetiskt. Det finns förvisso vissa produkter som är porsammandragande, men tyvärr är dessa samtidigt uttorkande för huden. Många väljer att sminka sig med foundation som gör att porerna blir mindre synliga, men detta är som sagt bara kosmetiskt och en foundation kan inte minska porernas storlek.