Hemmagjord ansiktsmask med kakao

Här kommer ett tips på en härligt lyxig ansiktsmask som du enkelt kan blanda ihop hemma. Ansiktsmasken ger lite extra lyx i vardagen och innehåller kakao som är bra för huden och som kan bidra till att bromsa upp hudens åldrande tack vare kakaons antioxidanter. Trots att det kan vara svårt att tänka sig att denna efterrättsliknande ansiktsbehandling faktiskt kan vara bra för huden så kommer du förmodligen bli överraskad över hur effektiv ansiktsmasken är.

Ansiktsmask för din hud innehållandes kakaoRecept på ansiktsmasken

  • En halv dl vispgrädde (används ovispad)
  • Två matskedar kakao
  • En matsked malda havregryn
  • En matsked flytande honung

Det är mycket enkelt att blanda ihop ansiktsmasken. Mal först havregrynen och blanda sedan ihop honungen med kakaon. Lägg sist i grädden och vispa ihop alla ingredienserna tills smeten blir tjock. Sist men inte minst applicerar du ansiktsmasken över ansiktet genom att antingen använda en träspatel eller en slickepott. Kom ihåg att täcka över dina kläder med exempelvis en handduk så att du inte får ansiktsmask över kläderna. Sedan är det bara att vänta och att njuta av ansiktsmasken medan den verkar. Låt ansiktsmasken sitta kvar i omkring 20 minuter. När du är färdig sköljer du av ansiktsmasken, och när du är färdig rekommenderar vi att du smörjer in huden med din favoritkräm.

Är du intresserad av att få mer tips angående hemmagjorda ansiktsmasker? Då kan du klicka på länken hemmagjorda ansiktsmasker så får du mängder av härliga tips! Tycker du att artikeln var intressant? Lämna gärna en kommentar nedan. Du får även gärna skicka in fler av dina favoritrecept på ansiktsmasker som man enkelt kan tillverka hemma.