Snabbguide för att minska påsar vid ögonen

Du vaknar på morgonen och du känner dig utvilad på riktigt! Du ställer dig framför spegeln och vad är det du ser? Du ser allt annat än pigg ut! Huden under ögonen hänger, du har mörka ringar och dina ögon ser svullna ut. Känner du igen dig? Då bör du fortsätta läsa nedan!

Minska påsar under ögonen med kalla tepåsar.Att bli av med svullna påsar under ögonen och trötta ögonlock kan vara lättare sagt än gjort. Det kan kännas frestande att testa dyra ögonkrämer som lovar mirakel direkt, men innan du testar. Läs vidare nedan för att få tips på naturliga kurer för en vackrare hy!

Gurka, tepåsar eller rå potatis kan räcka långt

Tunna skivor av rå gurka är en klassisk hudkur som du säkert har hört talas om. Genom att lägga skivor av gurka på ögonlocken kan du återfukta din slitna hud. Andra huskurer som också fungerar mycket bra är råa skivor potatis eller kalla blöta tepåsar. Genom att återfukta huden i omkring 20 minuter ett par dagar i veckan kan du öka chansen att få en vacker hy.

För mycket salt kan vara dåligt för huden.Drick mycket vatten

En annan vanlig orsak till ringar under ögonen kan bero på stress, för mycket kaffe/alkohol eller att kroppen är uttorkad. Se därför till att dricka omkring 6 glas vanligt kranvatten om dagen för att ge huden chansen att få fukt. Eftersom salt är uttorkande bör du också tänka på att inte äta för mycket kost rik på salt. Livsmedelsverket rekommenderar att vi ska äta max 6-7 gram salt om dagen.

Sov lagom mycket och sov svalt

Många som lider av påsar under ögonen sover för lite. Genom att sova lagom mycket kan du öka chanserna till att minska dina påsar. Samtidigt bör du sova svalt eftersom kyla kan minska svullnader och liknande. Du kan också kyla ner ditt ansikte för att på så sätt öka din blodtillförsel. Om du sover för lite är det lätt att känna sig trött, och många trötta människor brukar gnugga sig i ögonen. Detta är en riktig skönhetssynd eftersom huden blir slapp och irriterad av detta!

Har du kollat upp allergier?

Många som har påsar under ögonen tror att påsarna beror på någon av ovanstående anledningar, men för vissa beror påsarna faktiskt på allergier. Testa att prata med din husläkare, du kanske har pollenallergi, pälsallergi eller någon annan form av allergi?

Vad tyckte du om detta inlägget? Gav det dig några nya infallsvinklar på dina hudproblem? Har du några andra tips på huskurer som kan minska påsar under ögonen? Lämna gärna en kommentar nedan så blir vi glada!