Enkel ansiktsmask med avokado hemma

Under vissa perioder i livet kan huden i ansiktet och på andra delar av kroppen bli känslig och börja klia eftersom den är torr. Detta är bland annat vanligt vid kallt och torrt väder eller om man har varit ute i solen för länge utan att återfukta huden med vatten. Det finns flera enkla knep och trix för att minska torrhet i ansiktet, och genom att tillverka denna enkla ansiktsmask så slipper du betala massa onödiga pengar för specialprodukter och dyra ansiktsbehandlingar. Denna ansiktsmask innehåller enkla och billiga komponenter och du kan enkelt fixa ihop ansiktsmasken hemma i ditt egna kök på bara några få minuter.

Spara pengar genom att göra din egna ansiktsmask
Tillverka dina ansiktsmasker hemma och spara på så sätt också pengar!

Eftersom ansiktsmasken bland annat innehåller avokado, som i sin tur innehåller nyttig olja kan ansiktsmasken bidra till att återfukta ditt ansikte och vitalisera din torra hy. Ansiktsmasken innehåller också en mindre del honung vilket är mycket effektivt för att döda bakterier i porerna. På så sätt kan du även minska infekterade pormaskar.

Ingredienser för ansiktsmasken:

  • En dl naturell naturell yoghurt
  • En halv avokado
  • En matsked honung (gärna flytande)

Så går du tillväga: Mosa ner avokadon i en skål och häll i honungen. Se till att blanda tills det blir en fin och tjock smet. Ta där efter yoghurten och blanda noggrant ner den tillsammans med de resterande ingredienserna tills smeten blir riktigt blandad. Där efter är din ansiktsmask klar och det är bara att applicera den på ditt ansikte. Genom att beställa en enkel ansiktskompress kan du lättare få ansiktsmasken på plats vilket också gör att behandlingen blir effektivare eftersom risken att ansiktsmasken ramlar av då minskar.

Låt behandlingen sitta kvar över ditt ansikte mellan 15-30 minuter beroende på hur lång tid du har. Ju längre behandlingen får verka i ansiktet desto bättre blir givetvis resultatet. Se gärna till att använda ansiktsmasken några gånger i veckan så ska du se att ditt ansikte snart får en lyster som du knappast trodde fanns.