Undvika påsar under ögonen

Nu när det börjar bli höst är det många av oss som känner sig extra trötta, dagarna blir kortare och kallare och energin känns lägre än vad den brukar. Tyvärr är det också nu som många får ringar under ögonen. Det finns många bra tips för hur man botar ringar under ögonen. Något som inte talas lika mycket om är hur man undviker dem från första början eller hur man kan undvika att få tillbaka dem efter en behandling. 

Tre tips för att slippa påsar under ögonen

Tänk på vad du äter, precis som det mesta med kroppen så påverkas även huden runt ögonen av vad du äter. För mycket socker är inte bra för någon del av kroppen men det har även visats att det kan vara en orsak till ringar under ögonen. Den gamla visan om
en allsidig kost gäller även för ögonen!

Tänk på vad du dricker, även drycker kan påverka ringar under ögonen. Precis som socker har koffein visats sig vara en bidragande faktor till påsar under ögonen. Våra kroppar innehåller ca. 65% vatten och för att hålla den balansen behöver man få i sig ungefär 3 liter vatten om dagen. Hälften av det får man ifrån kosten resten behöver vi dricka, när vi håller oss återfuktade mår också huden bra!

2000px-Sleep.svg

Sömn är nog det som de flesta förknippar med påsar under ögonen. Det stämmer att för lite sömn kan orsaka problemet men även för mycket sömn kan vara boven i dramat. Det gäller att sova så mycket som just din kropp behöver varken mer eller mindre, försök därför hitta det antalet timmar som din kropp mår bra av. Även hur du sover kan påverka, om du sover platt på rygg eller mage kan vätska samlas runt ögonen och göra så du vaknar med påsar. Hitta istället en bekväm ställning där huvudet är något upphöjt för att motverka problemet.

Här och här kan du läsa om hur man kan få bort påsar under ögonen ifall du hittade dessa tipsen för sent!