Recept för hemmagjord peeling och skrubb

Om man inte har en skrubb eller peeling hemma kan det vara skönt att veta att det är väldigt lätt att göra en egen hemmagjord behandling. Dessa recept är otroligt lätta att tillverka på egen hand med saker som i många fall faktiskt redan finns hemma i skafferiet. Skillnaden mellan en peeling och en skrubb är generellt sett att en skrubb är något mer grovkornig än en peeling. Båda varianterna används dock för att skrubba bort döda hudceller och det slitna översta hudlagret på kroppen i syfte att rengöra och ge kroppen en möjlighet att återbygga friska hudceller.

Superlätt peeling med tomat och socker

tomato-402643_640
Använd stjälken på tomaten som handtag

Den här peelingen är väldigt lätt att tillverka och är samtidigt väldigt uppfriskande för huden. Den rensar bort döda hudceller samt ger huden glans och lyster.

Du behöver:

  • Tomat
  • Socker

Gör enligt följande: Skär av toppen på tomaten, men behåll den gröna stjälken så har du något att hålla i när du applicerar peelingen. Doppa den avskurna toppen av tomaten i socker och smörj sedan in ansiktet med cirkelformade rörelser. När hela ansiktet är insmort med tomat och socker låter du det sitta kvar i minst tio minuter skölj sedan bort det och smörj in huden med en återfuktande kräm.

Hemmagjord ansiktsskrubb med citron

Även denna skrubb är otroligt lätt att göra hemma. Den hjälper huden behålla fukten och rensar bort döda hudceller. Skrubben hjälper mot acne, rynkor och stora porer den bleker även ärr och pigmentförändringar. Passar både till fet och torr hud.

Du behöver följande ingredienser:

  • Citronsaft från en halv citron6404978131_2da4325550_m
  • Socker
  • Några droppar kranvatten

Gör såhär: Pressa citronsaften i en skål och tillsätt försiktigt socker tills det får en tjock konsistens. Var försiktig när du häller i sockret, skrubben får inte bli för blöt eller för torr. Massera sedan in ansiktet med runda rörelser och gnid lite extra vid områden där du har problem. Skrubben används med fördel i duschen där porerna är öppna alternativt kan man spola ansiktet med varmt vatten innan behandlingen.

Det finns många olika behandlingar man kan göra hemma med relativt lätta ingredienser och vi kommer säkerligen skriva om fler i framtiden! Till dess vill jag tipsa om en riktigt bra ansiktsmask för rengöring av huden!

/ Alex