Ger glasögon / linser påsar under ögonen?

Idag tänkte jag ta upp en fråga som för många kanske låter lite konstig, men faktum är att många frågar sig om glasögon eller kan vara boven i dramat när det kommer till ögonpåsar. Ni kanske undrar hur ett par vanliga glasögon skulle kunna göra att man får påsar under ögonen, men svaret är egentligen ganska självklart. Läs mer nedan så förklarar jag mer:

Därför kan glasögon ge påsar under ögonen

Glasögon kan ge ögonpåsar
När vi använder glasögon kan huden bli irriterad och röd om passformen är dålig. Se till att köpa rätt glasögon för att slippa påsar under ögonen!

När man tänker efter så finns det väl egentligen bara en riktigt uppenbar faktor som kan göra att vanliga glasögon bidrar till påsar eller puffighet under ögonen. Beroende på hur känslig hud du har och vilken typ av glasögon du har så kan kombinationen faktiskt ge mindre påsar under ögonen. Om glasögonen sitter för hårt och därför irriterar den extremt tunna och känsliga huden vi har under ögonen så kan glasögonen självklart också vara boven i dramat till dina ögonpåsar.

Men generellt sett så bör glasögonen inte påverka din hud nämnvärt. Men alla har vi någon gång fått en irriterad/röd hud av att ha burit någon form av glasögon för länge tack vare att glasögonen har skavt och tryckt mot huden. Oavsett om det har varit av solglasögon, skidglasögon, läsglasögon eller vanliga glasögon så är det ganska enkelt att förstå att om ett par glasögon kan ge skav och irriterad hud så kan dem också vara boven i dramat när det kommer till ögonpåsar

Det kan också vara tvärt om - viktigt att kontrollera din syn!

Det många däremot inte tänker på är att man faktiskt kan få påsar, ringar och rynkor av att inte bära glasögon eller linser. Det är nästan en större risk att huden kring ögonen blir slappare/rynkigare av att vi inte bär glasögon än tvärt om. Det beror på att ögonen försöker anpassa sig när vi ser dåligt genom att spänna ögats lins. Samtidigt som ögonen gör detta "kisar" vi eller kniper ihop ögonen vilket gör att huden kring ögonen belastas. Detta är givetvis ingenting som bör påverka om vi får ögonpåsar eller ej när vi gör det några enstaka gånger. Men betänk att om man har dålig syn kanske man omedvetet kisar hundratals gånger per dag, och då är det också ganska enkelt att lista ut hur mycket den tunna huden kring ögonen måste belastas. Läs mer om irriterande ögon och vad du kan göra för att minska irritationen i och kring ögonen hos: Vårdguiden - Irriterande ögon (http://www.1177.se)