Exfoliera huden med saltskrubb

För några veckor sedan besökte jag Polen för ett par dagars semester. I ett litet köpcentrum i centrala Warszawa mötte jag en kvinna som sålde saltskrubb tillverkad av salt från döda havet. Hon visade mig hur man med hjälp av saltskrubben kunde exfoliera huden och göra den mjuk och smidig. En tanke som då slog mig är att det faktiskt är mycket enkelt att tillverka sin egna saltskrubb hemma.

Så tillverkar du en egen saltskrubb hemma

Salt kan exfoliera din hudGenom att tillverka en egen saltskrubb får du en hudkräm som exfolierar huden, tar bort gamla hudceller, ökar blodcirkulationen samt ger näring i form av vitaminer och mineraler till din hud. Det är mycket enkelt att blanda ihop en egen saltskrubb.

Detta behöver du:

  • En halv deciliter havssalt (köpes hos din lokala butik)
  • En halv deciliter epsomsalt
  • Tre fjärdedelars deciliter kallpressad kokosolja
  • 3 matskedar vanlig honung
  • Några droppar arganolja

Blanda noggrant ihop de ovanstående ingredienserna i en skål. Applicera sedan saltskrubben på dina händer och skrubba händerna mellan varandra bestämt. Låt gärna behandlingen sitta kvar i cirka 10 minuter för att verkligen tränga in i hudcellerna. Skölj sedan händerna med vanligt ljummet vatten.

Att använda denna saltskrubb cirka två gånger i veckan ger ett fantastiskt resultat för din hud. Du kommer direkt känna att oljan mjukgör och återfuktar huden samtidigt som havssaltet renar och exfolierar huden. Dessutom kommer din hud att dofta underbart.