Fräscha upp illaluktande fötter

God förmiddag på er! Här nere i skåne är vädret inte vad det borde vara idag. Vi är snart inne i Juli och ändå är det lite kyligt i luften om morgnarna. Trots att jag älskar värme och sol så tänkte jag idag skriva några rader om ett problem som säker många känner igen. Nämligen illaluktande fötter - som resultat av varma fötter i instängda skor! Jag vill därför tipsa om två produkter som är livsviktiga (ja, nästan i alla fall) att ha med sig i handväskan inför sommaren.

Sholl spray mot dålig lukt i skor
Sholl spray mot dålig lukt i skor. Kanonbra!

Skospray som ger en härlig fräschhet

Ni har säkert hört talas om företaget Scholl? Ni vet dom som tillverkar bland annat elektriska fotfilar, skavsårsplåster och andra hudvårdsprodukter för fötterna? Jag sprang i vilket fall som helst på en av deras produkter när jag var och handlade på stan härom dagen. Produkten hette någonting i stil med Scholl skospray, och namnet fångade mitt intresse då jag ofta får varma fötter när jag går i trånga skor. Jag läste lite snabbt på förpackningens baksida, och bestämde mig för att handla den. Den är SUPERBRA! När jag kom hem så bestämde jag mig för att testa den direkt. Nästan med en gång när jag sprayade i mina skor så försvann den stinkande fotsvetten och istället spred sig en fräsch doft i hela hallen. När jag morgonen efter luktade i skorna så var den dåliga lukten helt borta, även om det gått många timmar sedan jag använde sprayet.

Jag tänkte att detta borde man ju kunna använda på fötterna också, för att fräscha upp illaluktande fötter. Det kunde man dock inte, enligt baksidan på flaskan. Men vet ni vad? Det finns faktiskt en produkt avsedd just att spraya på fötterna. Den är också tillverkad av scholl och jag hittade den när jag surfade på nätet. Den finns att köpa på ansiktsmaskbutiken (japp, samma företag som sponsrar min blogg). Vilket sammanträffande va? Haha!