Vatten är bra för din kropp och din hälsa

Idag tänkte jag skriva några rader om något som vi alla är bekanta med - nämligen vatten. Ja, då menar jag förstås inte regn, även om vi bor i ett land där vattnet trillar ner från himmelen mer eller mindre varje dag så tycker jag faktiskt att vatten är bland det bästa som finns! Hmm.. ja, jag håller förstås med om att det hellre är något man ska bada i om soliga sommardagar än något som ska komma uppifrån.Vatten är bokstavligt talat livsviktigt för oss människor. Näst efter det syre vi andas, kommer vatten. Trots att vattnet är både smak och luktfritt är det ändå ett livselixir. Utan vatten skulle vi inte överleva, och vi människor klarar oss inte mer än ett par dagar utan det för att bli uttorkade och dö. Vatten är en blandning mellan väta och syre, och är nödvändigt för allt liv enligt den svenska wikipediasidan.

Vatten är bra för hud och hälsaVatten som anti-rynk

Vatten är också ett otroligt underskattat hudvårdspreparat. Många ligger sömnlösa och funderar på olika hudkrämer och mirakelkurer som ska kunna motverka diverse hudåkommor. Men vad fler istället bör fokusera på är att dricka vatten! Vatten är nämligen det i särklass bästa rynkmedlet du kan få tag i på marknaden, och det bästa av allt. Det är helt och hållet gratis! De allra flesta hudvårdsprodukter på marknaden innehåller faktiskt en stor del vatten. Upp till sjuttio procent många gånger. Oavsett om du vill få bort påsar under ögonen, minska hudens frasighet eller bara få en fuktigare hud kan vattnet göra underverk. Men precis som med allting annat, så gäller det att ha tålamod. Se det långsiktiga perspektivet först, och börja drick två extra glas vatten så kommer du att förstå vilket underverk denna naturliga vätska faktiskt är. Om du inte tycker om vatten i dess rena form, så finns det oändligt många sätt att göra det gott. Kolsyra, lägg i en citronskiva eller blanda med lite sockerfri saft. Det viktiga är inte hur du dricker ditt vatten, utan att du dricker det!

Tvätta ansiktet med vatten

Ett tips för dig som har torr hud är att inte använda tvål, schampo eller andra rengöringsmedel varje gång du tvättar dig. Speciellt inte där huden är som tunnas, under ögonen, på handlederna eller på halsen. Tvålar i olika former tenderar nämligen att torka ut huden. Därför bör du istället välja bort tvålen till förmån för helt vanligt vatten. Till exempel kan du varannan gång du duschar skippa tvålen helt och hållet. Speciellt med tanke på att så väl hud som kropp kommer att må bättre utan att bli uttorkad, och du! Drick gärna ett glas vatten efter duschen, och ja, drick ett glas innan också förresten! Vatten i stora mängder bör inte underskattas!