Allt för mycket socker gör dig rynkig

Hej, idag ska jag skriva några rader om hur socker påverkar vår huds åldrande. Jag har nämligen läst en artikel från mabra.com som är en av de största tidningarna på nätet när det kommer till skönhet och hudvård. Dom skriver nämligen att socker påskyndar hudens åldrandeprocess! Usch tänkte jag, jag älskar nämligen socker! Godis och läsk är bland det bästa som finns. Men måste man alltså sluta äta/dricka det för att slippa att se ut som en rynkis i förtid?

Allt för mycket socker gör att vi får rynkor.
Allt för mycket socker gör att vi får rynkor.

Vi vet ju alla sedan tidigare att för mycket sol, att vara stressad och att äta dålig kost kan göra att vi får en sämre hy. Men nu varnar dom alltså även för att socker inte bör ätas om man vill undvika att bli rynkig. Jag hittade informationen här och jag sammanfattar artikeln nedan:

Därför kan socker göra oss rynkiga

Eftersom hudcellernas aktivitet avtar när vi blir äldre så får vi allt fler rynkor ju äldre vi blir. Detta är så klart naturligt, och redan när vi är runt 25 år avtar kroppens nivå av kollagen. Det har jag som ni säkert redan vet, tjatat om tidigare. Speciellt när jag skriver om hur kollagennivån påverkar ögonpåsar. Vad är det då som gör att jag skriver om kollagen, när jag ska prata om socker? Jo! Det är nämligen så att när kosten innehåller för mycket socker så binds det upp i hudens stödvävnad enligt artikeln. Det gör att vävnadens funktion blir sämre då sockret lägger sig som ett täcke över cellerna. Resultatet blir en rynkig och slapp hud som också faktiskt ökar risk för celluliter. Eftersom huden förlorar sin ungdomliga spänst och elasticitet så får skinnet dessutom lättare att spricka eller gå sönder vid snabb viktuppgång, med hudbristningar som följd. Om du vill läsa hur du blir av med bristningar kan du läsa min recension om dermaroller här.