Hemmagjord höstansiktsmask med pumpa

Nu när sommaren är slut kan huden lätt kännas tråkig och blek, så varför inte unna dig själv lite lyx i höstmörkret? Jag tänkte tipsa om en hemmagjord ansiktsmask som passar perfekt under hösten. Det är snart halloween vilket innebär att de har börjat sälja pumpor i affärer och butiker, och dessa är inte bara bra för att göra lyktor av utan passar även perfekt för hudvänliga ansiktsmasker!

Pumpa innehåller mycket vitamin A och C och de innehåller även en massa enzymer och alfahydroxidsyror som bidrar till att jämna ut huden och ge den lyster. Att äta pumpa är också riktigt nyttigt speciellt om man har lätt för att få finnar eftersom de innehåller zink som hjälper kroppen att kontrollera hormonnivåer och talgproduktion.

Recept för hemmagjord ansiktsmask med pumpa

Detta behöver du till ansiktsmasken:

  • Ca 5 dl pumpapuré eller krossad pumpa
  • 4 msk naturell yoghurt utan smak
  • 4 msk honung. Flytande eller fast.
  • 3/4 dl finhackade mandlar
  • 1/4 tsk oliv olja
  • Några droppar vanligt kranvatten

Om du vill göra egen pumpapuré så följ instruktionerna nedan från början. Använder du en redan färdig puré så är det bara att blanda ihop ingredienserna och applicera masken.  Ansiktsmasken appliceras med fördel över ett handfat då det kan bli lite kladdigt. Koppla sedan av och låt masken verka i 15 minuter. Den kan börja klia lite efter 5 minuter. Tvätta därefter bort ansiktsmasken med en varm handduk och din hud kommer kännas underbar!

Pumpkin_Sliced_(4106976867)
Skär pumpan i "båtar" innan du sätter in dem i ugnen när du ska göra din hemmagjorda ansiktsmask.

Gör såhär: Skär upp pumpan och rensa ur den, dela sedan pumpan i ”båtar” i ungefär lika storlekar. Lägg pumpabitarna på en plåt och sätt in dem i ugnen på 175 grader i cirka 45 minuter tills de har blivit mjuka. När pumpan är mjuk så är det lätt att ta av skalet. Ta sedan bort allt skal och lägg pumpan i en matberedare eller mixer. När du har gjort en pumpapuré är det bara att blanda ihop den med resten av ingredienserna och applicera enligt ovan.