Tips för piggare utseende i ansiktet

Hur ofta händer det inte att man går upp på morgonen och kollar sig i spegeln och ser ett par väldigt trötta ögon titta tillbaka? Det händer i alla fall mig alldeles för ofta och det är inget jag känner att jag vill visa resten av världen. Ögonen berättar fort för folk om du exempelvis har sovit dåligt eller för lite eller om är stressad. Jag tänkte därför dela med mig av lite snabba tips för hur man får ögonen att se piggare ut på morgonen om du inte vill skylta med hur lite energi du egentligen har.

Tre tips på hur man får piggare ögonmoon-161972_640

Försök alltid ha en ögonkräm hemma som är anpassad för det problemet man ofta har på morgonen. Lider man exempelvis ofta av svullna ögon kan man behöva en kräm som stramar upp eller en kall gel alternativt ögonplåster som man förvarar i kylskåpet. Är det mörka ringar som det vanligaste problemet så beror det ofta på dålig cirkulation och då kan en kräm med C-vitamin vara bra att använda. Vad olika ögonkrämer och ögonplåster hjälper emot står oftast i deras beskrivningar eller på paketen.

Det andra tipset hör egentligen ihop med det första, och det handlar om hur man applicerar ögonkrämen. Det är viktigt att tänka på att man inte ska använda för mycket tryck under ögonen det kan därför vara en bra idé att använda lillfingrarna för applicering eftersom de inte är lika starka som resten av fingrarna. Försök att undvika att få krämen på ögonlocken eftersom de är väldigt känsliga, smörj därför endast runt ögat även på ovansidan precis under ögonbrynet.

Det tredje tipset är väldigt enkelt och något som säkert de flesta redan gör. Det är helt enkelt att använda en concealer. Ett misstag som många gör är dock att använda samma produkt för hela ansiktet trots att huden inte är likadan överallt. Huden kring ögonen är mycket känslig och därför bör en concealer som är anpassad för ögonen användas för att inte förvärra problemet, det viktigaste att tänka på är att den inte bör vara för torr.

Sammanfattat gäller alltså:

  1. Se till att alltid ha en skonsam ögonkräm hemma
  2. Försök att applicera ögonkrämen på rätt sätt
  3. Använd en concealer om du ser trött ut