Tre nya tips mot trötta ögon

Vi har tidigare skrivit en lista med tre tips för att få piggare ögon på morgonen. Tips för piggare ögon är däremot inget man kan få för lite av. Speciellt inte nu när det blir mörkare och mörkare för varje dag som går. Så för dig som har sovit för lite eller är inne i en period av stress och inte vill att dina trötta ögon ska avslöja detta för människor omkring dig kommer här tre tips till för att motverka trötta ögon.

3 tips för att motverka trötta ögonTrött på påsar under ögonen?

Vårt första tips handlar om att få i sig rätt vitaminer något som är speciellt viktigt såhär års. För det första ska sägas en varierad kost egentligen är det bästa sättet att få i sig alla vitaminer som kroppen behöver men det är inte alltid lika lätt att få i sig en varierad kost speciellt inte under stressade perioder. Det första tillskottet vi vill berätta om är omega3, detta hjälper ögonen och resten av kroppen att få de fettsyror de behöver. Nu när solen inte skiner lika mycket så är även vitamin D något som är bra att ha hemma. Vitamin D bildas i normala fall i huden när solen lyser på den, dessvärre är ju solen inte framme lika ofta nuförtiden och det kan därför vara en bra idé att äta extra av. Det kan även vara bra att äta någon form av kosttillskott som hjälper magen, detta för att undvika infektioner som kan vara en mardröm för ögonen.

Vårt andra tips idag handlar om hur man får ögonen att se piggare ut med en gång på morgonen. Detta gör man väldigt lätt genom att använda en ögonfransböjare. Med böjda ögonbryn ser dina ögon större och piggare ut. Tänk dock på att om man använder för mycket mascara kan ögonen se kladdiga och tunga ut vilket ger motsatt effekt. Strunta även i att använda mascaran på de nedre ögonfransarna då detta kan få dig att se mycket äldre ut enligt många makeupartister.

Vårt sista tips är mycket enkelt, för att huden ska må bra så behöver den syre. Det är lätt att sitta inne såhär års vilket kan vara ett misstag för dina trötta ögon. Ta därför varje tillfälle i akt för att få frisk luft! Något så enkelt som att ta en promenad till mataffären eller cykla till jobbet kan göra underverk för dina trötta ögon.