Myter om huden

Precis som titeln avslöjar kommer det här inlägget handla om myter kring huden. Det finns hur många myter som helst att välja mellan och här tänker jag lista några jag tycker är intressanta och som jag tror är rätt vanliga. Myter inom hudvård är ett litet guilty pleasure för mig och jag gillar att kolla om upp saker som sägs verkligen är sant. Hoppas ni tycker det är lika roligt som jag!

Fyra myter om huden som inte stämmer

Så ser dina pormaskar ut under huden.
Pormaskar är inte smuts

Pormaskar uppkommer på grund av smuts i porerna.
Detta är falskt, det kanske ser som om pormaskar är fulla av smuts eftersom de har en svart prick i sig men den svarta pricken är inte smuts. Det svarta kommer egentligen ifrån en kemisk reaktion som uppkommer när innehållet i en por kommer i kontakt med syre.

Dyra hudvårdsprodukter är bättre än billiga
Det är lätt att tro att ju dyrare en produkt är desto bättre är den, detta stämmer inte de flesta hudvårdsprodukter med samma syfte innehåller ofta liknande saker. Det man betalar för är känslan, lukten och paketeringen och så vidare.

Rakning gör att håret växer tillbaka fortare och tjockare
Detta är en väldigt utbred myt vare sig det handlar om att raka benen eller ansiktet hos män. Den stämmer givetvis inte hur många som än påstår att det är så. Varför skulle håret börja växa tjockare och fortare bara för att man rakar av det? Illusionen av att det händer finns dock eftersom att allt hår då växer lika mycket samtidigt vilket gör att det verkar som att den här myten stämmer men det är bara en illusion.

Produkter som minskar porer
Detta är omöjligt, när en poröppning blivit förstorad av talg så kommer den förbli så stor resten av livet och det finns det inga produkter som kan ändra på. Det man däremot kan göra är att minska känslan av att porerna är förstorade. Detta kan göras med diverse hudvårdsprodukter som tillexempel peeling.