Hemmagjord ögonmask

Mina påsar under ögonen kommer alltid när mina produkter för att behandla dem har tagit slut. Detta är självklart väldigt frustrerande och jag är rätt säker på att jag inte är den ända som upplever det. Jag beställer givetvis nya produkter mot problemet då när det uppkommer, men jag vill ju bli av med påsarna så fort som möjligt! Medan jag väntar på mina produkter brukar jag därför använda mig av hemmagjorda alternativ för att tjuvstarta behandlingen lite och jag tänkte nu dela med mig av ett av mina recept.

Recept för ögonmask med gurkmeja och ananas

Du behöver:
2 msk gurkmeja
2-3 msk ananasjuice

Gör såhär: Lägg gurkmejan i en skål och häll över ananasjuicen, rör om tills det tjocknar och bildar en smet. Applicera sedan smeten under dina ögon varje morgon och invänta resultatet. Smeten kan förvaras i kylskåpet i några dagar så släng den inte ifall något blir över.

Gurkmeja är en väldigt uppskattad ingrediens i många naturmediciner och anses vara en gurkmejamirakel medicin när det kommer till mörka ringar under ögonen. Kryddan kommer ifrån sydöstra Asien men odlas idag mestadels i Indien.  Om man gillar curryrätter har man med största sannolikhet stött på kryddan förut då den är en av huvudingredienserna. Som ni förstår är dock gurkmeja inte bara supergod i maträtter utan även bra i ansiktsbehandlingar. Den används bl.a. mycket i smink och solskydd. Gurkmeja har också anti-inflammatoriska egenskaper och används mycket inom alternativmedicin i just detta syfte. På huden är kryddan effektiv för att behandla torr hud, akne och mörka ringar, om man blandar den med andra ingredienser kan man få fram masker som renar huden och hjälper den att hitta balans. Ananas fungerar som en mjukgörare för huden och finns med i det här receptet för just det ändamålet, man kan givetvis bland gurkmejan med någon annan ingrediens om man är ute efter andra effekter.

Fler huskurer